MAROKKAANSE AARDAPPELKOEKJES

Deze gekruide aardappelkoekjes (Maakouda) worden gegeten bij gebakken vis of bij gegrild vlees van de barbecue.

Voor 4 personen:

500 gram aardappelen (geschild gewogen)

zout

2 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes

1 teentje knoflook uit de knijper

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel gemalen komijn (djinten)

1 theelepel chilipoeder of sambal

2 eieren

bloem

olie

Kook de aardappelen in kokend water met wat zout in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg één ei en, naar eigen smaak kruiden en specerijen toe. Laat de puree een beetje afkoelen. Maak er 12-16 balletjes van, druk ze een beetje plat en wentel de aardappelkoekjes door losgeklopt ei en door bloem. Verhit anderhalve centimeter olie in een koekepan en bak de aardappelkoekjes in enkele minuten aan beide kanten goudbruin en krokant. Laat ze op keukenpapier of op een rooster uitlekken en bak de overige koekjes. Serveer er één of meer salades bij.