Rijsbergen verheugd over nieuwe club NAC

VOLENDAM, 9 MAART. Als voetballer was Ronald Spelbos in het Nederlands elftal de opvolger van Wim Rijsbergen. Als trainer treedt Rijsbergen in de voetsporen van Spelbos. De oefenmeester van Volendam staat de komende twee seizoenen bij NAC onder contract. Spelbos maakte al eerder bekend naar Vitesse te vertrekken.

Ze verschillen op het eerste gezicht nauwelijks van elkaar. Beiden behaalden als voetballer de top. Rijsbergen (43) bij Feyenoord, Spelbos (40) bij Ajax. Beiden waren ze niet gezegend met bovenmatig talent, maar bereikten ze op basis van hard werken een mooie carrière. Zowel Rijsbergen als Spelbos begon als voorstopper, maar eindigde als laatste man. Ook speelden ze bij een buitenlandse club. Rijsbergen bij het Franse Bastia en New York Cosmos in de Verenigde Staten, Spelbos bij Club Brugge in België. “Toch hebben we niet gezocht naar een duplicaat van Spelbos”, aldus John Peek, voorzitter van NAC.

Hoewel de spelersgroep niet is geraadpleegd over de nieuwe trainer, wist Peek dat de opvolger van Spelbos een man uit de praktijk moest zijn. “Iemand die nog niet zo lang geleden zelf als voetballer op het veld stond. Aan dat criterium voldeed ook onze andere kandidaat Herbert Neumann, maar hij kon nog niet beslissen. Dat kon Rijsbergen wel.”

Op verzoek van NAC tekende Rijsbergen voor twee jaar. “Volgend jaar wordt ons nieuwe stadion gebouwd en hebben we al sores genoeg”, zei Peek, die de nieuwe trainer beloofde het transfergeld van Van Hooydonk te investeren in nieuwe spelers.

Rijsbergen is zeer verheugd over zijn nieuwe club. “NAC is gezond en speelt in een geweldige ambiance.”