Barre doet niet mee aan Franse verkiezingen

PARIJS, 7 MAART. De Franse oud-premier Raymond Barre wil geen kandidaat zijn bij de komende presidentsverkiezingen. Dat heeft hij gisteren bekendgemaakt. Op zijn deelname werd de afgelopen maanden gespeculeerd nadat hij pro-Europese artikelen en plannen voor een stringente monetaire politiek voor de Franse economie had gepubliceerd. Barre (70), van 1976 tot '81 premier onder president Valéry Giscard d'Estaing, heeft een goede reputatie als econoom en staatsman. Hij beschikt echter niet over een sterk politiek netwerk; de hem na staande centrum-partijen die vereend zijn in de UDF, hebben alle gekozen voor premier Balladur.

De laatste pro-Europese centrum-politicus die zich graag kandidaat zou stellen is Giscard d'Estaing (69). Hij publiceerde vorig week een programma voor een vijfjarig presidentschap. Verwacht wordt dat hij vanavond zegt of hij de sprong waagt.