Bahrein opnieuw toneel van protest tegen bewind

MANAMA, 4 MAART. Na een rustpauze van verscheidene weken zijn de afgelopen dagen weer schermutselingen uitgebroken tussen shi'itische regeringsopponenten en veiligheidstroepen in Bahrein. Ook werden pogingen gedaan regeringsgebouwen in brand te steken.

Volgens inwoners eisten betogers de vrijlating van geestverwanten die bij protesten in december en begin januari werden aangehouden. De autoriteiten hadden eerder aangekondigd de laatste gedetineerden op korte termijn vrij te laten. Honderd van hen profiteerden eerder deze week van een amnestie ter gelegenheid van de Eid al-Fitr, het feest aan het einde van de islamitische vastenmaand Ramadan. Enkele jonge geestelijken die als aanstichters van de onrust worden gezien, zijn vorige maand uitgewezen. (Reuter, AP)