De Wolf scoort drie keer

Oud-Feyenoorder John de Wolf viel afgelopen weekeinde op in het Engelse voetbal door als verdediger drie keer te scoren voor Wolverhampton Wanderers in het uitduel tegen Port Vale. Het werd 4-2 voor de ploeg van de Nederlander. Zijn eerste doelpunt, al na 85 seconden, schoot De Wolf na een hoekschop vanaf de penaltystip met zijn linkervoet in. “Ik had mijn ogen dicht”, bekende De Wolf. Zijn tweede treffer, koppend na alweer een corner, betekende 2-1 voor Wolves en zijn derde, een benutte strafschop, was de laatste treffer van de wedstrijd.

Wolves staat vijfde in de eerste divisie, maar neemt qua verliespunten een gedeelde tweede plaats in. Middlesbrough staat er het best voor. Alleen de nummer één promoveert rechtstreeks, de nummers twee tot en met vijf spelen in de nacompetitie.

Had je weleens eerder drie keer gescoord in één wedstrijd?

Nee, dit is echt uniek. Ik heb verleden jaar met Feyenoord twee doelpunten gemaakt tegen PSV. Maar drie, nee. Bij de jeugd is het misschien wel eens gebeurd. Dan moet ik terug naar toen ik negen of tien was.

Hoe waren de reacties?

Toen ik het veld afliep, zei een medespeler tegen me dat ik de bal moest vragen. Ik dacht dat hij me in de maling nam. Maar in de kleedkamer zei manager Taylor hetzelfde. Het schijnt een soort traditie te zijn als je drie keer scoort. Eigenlijk was die bal voor de sponsors. Maar nu kreeg ik hem. Ze hebben 'm schoongemaakt en in de bus op de terugweg hebben alle spelers een zinnetje op die bal gezet.

Neem je altijd de strafschoppen bij Wolves?

Ik heb ze genomen toen Andy Thompson geblesseerd was. Nu is hij terug. Hij heeft er al weer een genomen, tegen Sheffield United, maar miste. Daarna heb ik hem een beetje lopen dollen. Ik neem de volgende, zei ik steeds. Dat wilde hij niet. Maar toen we er eentje kregen tegen Port Vale, keek ik hem aan en zei hij: 'maak jij je derde doelpunt maar'.

Blijf je op de hoogte van wat Feyenoord doet?

Natuurlijk. Het zou een beetje raar zijn als dat niet zo was. Het is zelfs zo erg dat ik mijn schoonmoeder laatst tijdens Ajax-Feyenoord na elk doelpunt een fax heb laten sturen.