Bruguera niet naar Ahoy'

ROTTERDAM, 24 FEBR. Het ABN AMRO-tennistoernooi dat maandag begint, wordt geplaagd door een reeks afzeggingen. Na de afmelding van de Kroaat Goran Ivanisevic heeft toernooi-directeur Buitendijk gisteren te horen gekregen dat ook de Spanjaard Sergi Bruguera niet naar Rotterdam komt. Net als Ivanisevic kampt de Spanjaard met een geblesseerde knie. Hun vervangers zijn de Duitser Carl-Uwe Steeb en de Deen Kenneth Carlsen.

Bruguera blesseerde zich woensdag in Stuttgart. In zijn partij tegen de Rus Volkov belandde hij hard op de linkerknie. De nummer twee van Rotterdam vreesde direct een ernstige blessure. Een dag later kreeg hij gelijk. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de Spanjaard een beschadiging aan de meniscus en kniebanden heeft opgelopen. Hij vertrok in allerijl naar Barcelona. Vermoedelijk is Bruguera drie tot vier weken uitgeschakeld.

Door de afmeldingen van Ivanisevic en Bruguera heeft toernooi-directeur Buitendijk nog slechts drie spelers uit de mondiale top-tien over (Becker, Ferreira en Kafelnikov). Steeb en Carlsen completeren nu het evenement. Ook de Brit Jeremy Bates neemt deel in Rotterdam. Door een plaatsingsfout van de ATP was hij aanvankelijk over het hoofd gezien.