Topfunctie Tyson bij regering VS

Niet bekend

De 47-jarige Tyson had tot nu toe de leiding van de raad van economische adviseurs van de president, een al sinds 1946 bestaand college dat onderzoek en analyses doet.

Clinton prees dinsdag tijdens een persconferentie Tysons “uitzonderlijk analytische geest en begrip van de fundamentele internationale en politieke realiteiten die van invloed zijn op ons concurrentievermogen en onze economische toekomst”. Maar de vraag waarom hij bijna drie maanden heeft gewacht met de benoeming liet hij onbeantwoord.

Tyson zelf zei dat de regering het de afgelopen maanden te druk had met de financiële crisis in Mexico, de begroting en het jaarlijkse rapport van de raad van economische adviseurs. Regeringsfunctionarissen maakten echter duidelijk dat Tyson niet Clintons eerste keus was. De president had aanvankelijk de vice-chefstaf van het Witte Huis, Erskine Bowles, op het oog.