Barcelona loopt een punt in op Real

ROTTERDAM, 20 FEBR. Real Madrid heeft gisteravond in de Spaanse voetbalcompetitie een punt verspeeld. In het eigen stadion kwam de 'Koninklijke' niet verder dan 0-0 tegen het bescheiden geklasseerde Albacete. Real staat nog vier punten voor op Depotortivo la Coruna, dat thuis met 3-0 won van Santander.

Barcelona herstelde zich van de slechte prestaties van de laatste weken (onder meer de 0-5 tegen Santander) door met 3-0 te winnen van stadgenoot Español. De ploeg van Johan Cruijff, die vijf punten achter staat op Real Madrid, speelde in de derby en van haar beste wedstrijden van het seizoen. Voor 90.000 toeschouwers rekende Barcelona snel af met de middenmoter.

Cruijff had na het pak slaag tegen Santander van vorige week uitgehaald naar Stoitsjkov. De coach had verklaard tegen Español iets te verwachten van de Europees voetballer van het jaar, als goedmakertje. Stoitsjkov, die zeven duels niet had gescoord, had de boodschap goed begrepen. De Bulgaar opende de score en had ook in de andere treffers, van Beguiristain en Sergi, een groot aandeel. Feyenoords 'Europese' tegenstander Zaragoza heeft de aansluiting met de top-drie verloren. De ploeg leed de vijfde uitnederlaag op rij. Nu was Oviedo te sterk: 2-1.