NBM-Amstelland krijgt 30 pct belang in Capa City

Bouwonderneming NBM-Amstelland krijgt een belang van dertig procent in onroerend-goedbeleggingsfonds Capa City. Dat belang ontstaat omdat de onderneming eigen onroerend goedbezit ter waarde van 140 miljoen gulden aan Capa City heeft verkocht. Op termijn kan de deelneming nog groeien.

NBM-Amstelland wordt betaald met aandelen en contanten. Ongeveer veertig procent van de koopsom bestaat uit aandelen. Door de aankoop groeit de Capa City-portefeuille naar 410 miljoen gulden.

Voorts is bekend gemaakt dat NBM aan Capa City een converteerbare lening verstrekt van 14 miljoen gulden. De conversiekoers van de stukken is gesteld op 1,50 gulden bij een slotnotering gisteren van 1,25 gulden.

NBM verschaft Capa City niet alleen een convertibele lening, het vastgoedfonds krijgt ook nog een gewone lening van 7 miljoen gulden. Naast de nieuwe grootaandeelhouder NBM bezit Ikea-dochter Inter Ikea eveneens een belang van dertig procent. Vóór de transactie met NBM had Inter Ikea 45 procent in handen.