MICHELIN-COMMOTIE

Elk jaar weer is er weer veel gedoe over de sterren die de inspecteurs van de Michelingids uitdelen en afnemen. En elk jaar is Paul Bocuse weer in het nieuws. Pakken ze hem er één af of niet? Er wordt veelvuldig geroepen dat Bocuse te weinig in zijn restaurant te vinden is en teveel reist. Een klacht die onze vaderlandse Bocuse Cas Spijkers bekend in de oren zal klinken. Bocuse windt zich in het geheel niet op. Toen een journalist aan hem vroeg wie er nu eigenlijk kookt als hij er zelf niet is antwoordde hij: “Dezelfde mensen die koken als ik er wél ben”.

KROKANTE BROCCOLI

250 gram brocoliroosjes

2 eieren

bloem

paneermeel of droog broodkruim

citroensap

olie

Blancheer de broccoliroosjes even in kokend water en dompel ze onmiddelijk in ijskoud water. Laat ze goed uitlekken. Klop de eieren los met een beetje water. Verhit de olie in een braad- of frituurpan. Wentel de brocoliroosjes eerst door de bloem, vervolgens door ei en dan door paneermeel of broodkruim. Frituur de broccoliroosjes tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Doe niet meer dan vier roosjes tegelijk in de pan. Leg de gefrituurde roosjes even op keukenpapier om uit te lekken. Besprenkel ze tenslotte met een beetje citroensap.