WK schaatsen allround in Baselga di Pinè;

Voor het eerst in de 102-jarige historie van het wereldkampioenschap schaatsen eindigde er geen enkele Noor bij de laatste twaalf van het klassement. De beste prestatie leverde Adne S⊘ndral met een vijftiende plaats. Aangezien de Noren - net als de Nederlanders - wel de noodzakelijke twee rijders hadden bij de beste twintig, mogen zij volgend jaar toch weer deelnemen met drie rijders. De in Baselga aanwezige secretaris Arild Gjerde van de Noorse schaatsbond wilde het echec niet toeschrijven aan de wisselende weersomstandigheden op zaterdag, waar ook stayer Kjell Storelid het slachtoffer van werd. “We zijn gewoon heel slecht bezig met het Noorse schaatsen. We hebben ons te veel blind gestaard op het olympische succes van Johann Olav Koss. In de jeugd komen wat talenten bovendrijven. Toch zal er zeer binnenkort een stevige evaluatie plaatsvinden over hoe dit kon gebeuren.”