Personalia

In Amsterdam is 5 februari na een langdurig ziekbed Judith Fluks overleden. Zij was de stuwende kracht achter tal van belangengroepen in Amsterdam Zuid. Vorig jaar kreeg zij de Gouden Erespeld van de stad opgespeld door toenmalig wethouder Genet die haar prees als 'lastige Amsterdammer'. Of het nu was voor de stichting Mooie Apollolaan en Omgeving, voor de werkgroep Woonomgeving Beethovenstraat of voor de commissie Berlage, Fluks stond op de bres voor alles wat ze de moeite van het behouden of tegenhouden waard vond in Amsterdam en in Amsterdam Zuid in het bijzonder. Het plan van toenmalig wethouder Van der Vlis om een trambaan over de Apollolaan te leggen, is vooral door haar toedoen verijdeld evenals diens plan om een kruidentuin in het Beatrixpark op te offeren aan een toegangsweg naar congrescentrum de RAI. De laatste jaren kwam ze meer dan eens in botsing met het bestuur van stadsdeel Zuid. In haar conflicten met de ene helft van de stedelijke autoriteiten kon Fluks altijd een beroep doen op de andere met wie ze persoonlijk bevriend was.