Aardbeving in Colombia: 30 doden

BOGOTÁ, 9 FEBR. Bij een krachtige aardbeving, gisteren in het begin van de middag, in het westen van Colombia zijn zeker dertig doden gevallen. De beving had een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Zeker tweehonderd mensen raakten gewond. De meeste slachtoffers vielen in Pereira, een stad van 400.000 inwoners. Verwacht wordt dat het aantal slachtoffers nog zal stijgen. In het gehele gebied is de noodtoestand uitgeroepen en er is een gedeeltelijk uitgaansverbod van kracht. Ook in de hoofdstad Bogotá werd de beving gevoeld. Velen mensen vluchtten de straat op, maar schade was er nauwelijks. Het epi-centrum lag bij de stad Dagua. Bij een eerdere beving op 19 januari in het oosten van Colombia vielen acht doden. Door een beving in juni 1994, die grote grondverschuivingen veroorzaakte, kwamen 1109 mensen om het leven. (AP)