Zürich in actie tegen drugswijk

ZÜRICH, 8 FEBR. De politie van de Zwitserse stad Zürich gaat volgende week proberen een definitief einde te maken aan de tot dusver toegelaten vrije drugshandel in delen van het centrum van de stad. Dat heeft Josef Estermann, voorzitter van de gemeenteraad van Zürich, gisteren bekend gemaakt.

Onder druk van zakenlieden en bewoners van het centrum van de stad heeft het gemeentebestuur besloten een einde te maken aan de handel in verdovende middelen, die zich concentreert in de omgeving van een oud spoorwegstation, vlakbij het centrum van de stad. Vanaf volgende week zullen 300 politiemensen in de wijk patrouilleren om de verslaafden te verspreiden en de handelaars op te pakken, zo liet Robert Neukomm, het hoofd van Züricher politie gisteren weten. Neukomm zei dat de inspanningen van de politie geleidelijk zullen worden opgevoerd en dat men zoveel mogelijk zal proberen plotseling groot machtsvertoon te vermijden. (Reuter)