ASSEMBLAGE KOKEN-DEEL 1

Terwijl de recepten in glossy-magazines steeds langer en gedetailleerder worden neemt het kookongeduld toe. Steeds vaker wordt er gekookt met blikopener en schaar. In culi-kringen heeft deze manier het koken het predikaat 'assemblage koken' gekregen. Assemblage koken is natuurlijk ook een ideale manier van koken voor al die Nederlanders die geheel vrijwillig hun vakantie doorbrengen in een kleinere, primitievere ruimte dan ze thuis gewend zijn. In een gehuurd vakantiehuisje, stapelbedden-appartement, gîte, tent, boot, caravan of keulse pot is koken zonder koelkast, kortom koken met handige en lekkere supermarktpotten, zakken, pakken en blikken uit de voorraadkast een uitkomst. Vandaag het eerste deel van een serie voor onthande koks:

Boterbonen salade met paprika en aubergine

1 blik boterbonen (circa 450 gram)

1 potje auberginemix met kruiden

1 potje paprika melange met schapekaas

1 potje fetakaasblokjes

Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Schep de aubergine- en paprikapuree uit de potjes door de bonen. Schep de feta uit de olie in het potje over de salade. Het toevoegen van verse kruiden, bijvoorbeeld fijngehakte peterselie of basilicum is natuurlijk niet verboden.