Plan: homoseksueel theater Amsterdam

AMSTERDAM, 28 JAN. Amsterdam moet een internationaal homoseksueel theater krijgen. Dat vindt de vorige week opgerichte stichting Internationaal Homosexueel Theater Amsterdam (ITHA). De bedoeling is dat in dat theater alle kunstuitingen vanuit een homoseksueel perspectief aan de orde kunnen komen en dat het centrum ook een bijdrage levert aan de emancipatie van homoseksuelen. De stichting heeft haar oog laten vallen op de Oranjekerk in het stadsdeel De Pijp en heeft zich als gebruiker van dat gebouw aangemeld. Prof.dr. Rob Tielman heeft een rapport van de stichting woensdag aangeboden aan wethouder A. Koopmans (wonen en werken) van stadsdeel De Pijp, en aan Annemarie Grewel, voorzitter van de raadscommissie voor cultuur. Het ITHA moet een middelgrote theaterzaal van driehonderd en een kleinere van honderd stoelen krijgen, evenals een repetitieruimte en een foyer, die ook als informatiecentrum en expositieruimte gaat functioneren. De stichting zoekt nog sponsors en subsidiegevers gezocht. (ANP)