Lothar Matthäus uitgeschakeld tot einde seizoen

MUNCHEN, 26 JAN. Voetballer Lothar Matthäus is vandaag in München geopereerd aan de achillespees in het linkerbeen.

De 33-jarige aanvoerder van Bayern München komt dit seizoen niet meer in actie. Matthäus viel gisteravond in een oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld (4-1) al na drie minuten uit. Na onderzoek door clubarts Meyer-Wohlfahrt bleek de 122-voudig international een achillespees gescheurd te hebben. De clubleiding van Bayern München houdt er rekening mee dat Matthäus zijn carrière beëindigt.

Bayern moet in ieder geval op zoek naar een nieuwe trainer. De Italiaan Giovanni Trapattoni liet gisteren weten dat hij aan het einde van het seizoen bij de Duitse landskampioen vertrekt. De 55-jarige coach, die het maar matig naar zijn zin heeft in Duitsland, is bereid eerder op te stappen.