Amersfoortse kunstmanifestatie

In het cultureel centrum De Flint te Amersfoort wordt 28 en 29 januari voor de vijfde keer de Amersfoortse kunstmanifestatie gehouden waaraan 80 beeldende kunstenaars deelnemen. Onder meer Aafke Godthelp, Annemarie Fledderus, Ciska Kok, Ab van Vloten, Anne-Lies Drost, Cristan Cristan, Greetje Oldewarris, Gordon Pheil, Sjouke Steenwijk, Jose Lubbers, Maarten Giltay Veth, Meir Salomon, Jan Warnaar, Gerbrig Seidel, Jack Prins en Onno Droge zullen er met hun werk aanwezig zijn.

Daarnaast zijn er verschillende optredens en aktiviteiten. Zo zal het duo Spielerei zelfgemaakte smartlappen, tango's en musettes ten gehore brengen en Edwin Vriesman zal spelen op de didgeridoo, het oudste instrument ter wereld dat door de Australische aboriginals wordt gebruikt bij ceremonies en als begeleiding bij het vertellen van verhalen.

Er is ook een expositie gewijd aan de 'dreaming'-schilderijen van deze eerste bewoners van Australië. Cultureel Centrum De Flint, Coninckstraat 60, Amersfoort, za 28 en zo 29 jan, van 10u30-17u30. Toegang ƒ 8,50, Pas 65 ƒ 6 en kinderen tot 14 jaar gratis. Inl 033-758404.