Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Ski-industrie eist afgelasting WK

GRANADA, 24 JAN. De ski-industrie wil dat de wereldkampioenschappen alpine-skiën worden afgelast. De WK staan geprogrammeerd van 29 januari tot en met 12 februari in het Spaanse Sierra Nevada. Daar is sinds weken bijna geen vlokje sneeuw gevallen. De organisatie probeert met kunstsneeuw een volwaardige piste te maken.

De fabrikanten van skimateriaal, verenigd in het International Racing Team IRT, hebben gisteren de eis de WK te annuleren bij de Internationale Skibond FIS neergelegd. “Wij kunnen niet instemmen met wereldkampioenschappen op kunstsneeuw. Ter bescherming van de sportmensen zien we ons genoodzaakt het veto over de WK uit te spreken”, aldus een woordvoerder van de IRT.