Afdaler Ghedina in spoor Tomba

ROTTERDAM, 21 JAN. In het spoor van Alberto Tomba, die dit skiseizoen op de (reuzen)slalom de overwinningen aaneen rijgt, geven nu ook de Italiaanse afdalers gas. Kristian Ghedina, de afgelopen jaren vooral bekend als brokkenpiloot, liet zich op de befaamde Lauberhorn-piste in Wengen het meest inspireren door landgenoot Tomba. Hij suisde gisteren in het Zwitserse Wengen naar de eerste afdalingzege van de Italiaanse mannenploeg in bijna vijf jaar.

Bij de vrouwen, die gisteren in Cortina d'Ampezzo op de afdaling in actie kwamen, deed zich eveneens een verrassing voor. Michaela Gerg-Leitner zorgde daarvoor. De 29-jarige Duitse won haar vierde wereldbekerwedstrijd, met startnummer 39, totaal onverwachts. Vorig jaar stond Gerg al te boek als ster op haar retour. Daardoor moest ze zich buiten de nationale selectie op het seizoen '94/'95 moest voorbereiden, getraind door haar Oostenrijkse echtgenoot Christian Leitner. “Goed dat ik besloten heb door te gaan. De inspanning heeft geloond.”