Rentree Haldan in tafeltennisteam

ZOETERMEER, 20 JAN. Paul Haldan maakt morgen in Hilversum zijn rentree in de nationale tafeltennisploeg. Met Trinko Keen en Danny Heister moet hij een 4-2 nederlaag in de eerste halve finalewedstrijd voor de Europese eerste liga tegen Tsjechië goedmaken.

De terugkeer van Haldan in Oranje is van korte duur. De nationaal kampioen heeft gisteren, in een gesprek met bondscoach Engel, aangegeven niet beschikbaar te zijn voor het WK dat in mei in China wordt afgewerkt.

Haldan verdween uit de selectie toen hij in september kenbaar maakte voor een maatschappelijke carrière te kiezen. Engel wenst alleen met full-profs te werken. Maar in het compromis dat beiden gisteren sloten, stelt Haldan zich beschikbaar voor de rest van de landencompetitie. Als Oranje zich ten koste van de Tsjechen voor de finale plaatst, kan de mannenploeg door winst op Italië of Hongarije de verloren gegane plaats in de Europese Superliga heroveren.