Autobedrijf NedCar uit rode cijfers

BORN, 20 JAN. Autoproducent NedCar in het Limburgse Born is uit de rode cijfers. Het voorlopige bedrijfsresultaat over 1994 komt uit op ongeveer nul, aldus een woordvoerder. Hij verwacht de definitieve cijfers pas over enkele maanden.

Vorig jaar leed het bedrijf nog een verlies van 220 miljoen gulden. In de daaraan voorafgaande jaren teerde NedCar bijna 600 miljoen gulden in.

Medio 1994 sprak president ir. F. Sevenstern nog de verwachting uit dat zijn onderneming over 1994 een bescheiden winst zou boeken van vijf tot tien miljoen.

De zegsman erkent dat dit bedrag niet wordt gehaald. “Niet alle markten hebben zich ontwikkeld zoals wij verwachtten. Bovendien leidt een minimale valutaschommeling al snel tot een vermindering van het resultaat met ettelijke miljoenen.”

De verbetering is bereikt door een verhoging van de efficiency (140 miljoen gulden) en het groeiend aantal verkopen (80 miljoen gulden). NedCar gaat ervan uit dat 1995 geen gemakkelijk jaar wordt, maar dat het desondanks zal lukken om het zonder verlies af te sluiten. (ANP)