Becker niet naar tennistoernooi Rotterdam

Vlak voor zijn vertrek van de Australian Open heeft Boris Becker officieus laten weten zijn programma voor de komende weken te hebben aangepast. Het toernooi van Rotterdam, dat 27 februari begint, past niet langer in zijn schema.

Becker, in de Maasstad als eerste geplaatst, heeft gekozen voor de toernooien van Marseille, Milaan en Stuttgart. Eerder had hij de organisatoren van het Nederlandse evenement laten weten te zullen verschijnen. Daarvan is hij kennelijk teruggekomen.

In Rotterdam reageerde de organisatie verbijsterd. “We hebben maandagavond nog een fax ontvangen met de officiële handtekening van Becker. Daarin stelt hij dat hij naar Rotterdam komt”, zegt Marian Bonthuis, verantwoordelijk voor de pr. Niettemin maakt zij zich geen illusies. “Als Becker niet in Rotterdam wil spelen, komt hij niet. Zo eenvoudig ligt dat.”

De kans dat Richard Krajicek eind februari alsnog in Rotterdam verschijnt is aanzienlijk groter. Nederlands beste tennisser kreeg van de organisatie een sterk verbeterde aanbieding. Toernooidirecteur Buitendijk sprak van een startgage van “twee keer modaal”. Krajicek zei vanmorgen in Melbourne nog van niets te weten. “Ik ben niet op de hoogte, maar het zal best zo zijn”, verklaarde de Hagenaar. “Ik speel in elk geval in Genève voor de Davis Cup. Ook mijn deelneming aan het toernooi in Stuttgart staat vast. Daarna kan ik kiezen uit Milaan of Rotterdam. Ik houd dat nog even open.”