Aanslag op joden: 141 jaar cel

NEW YORK, 19 JAN. Een 29-jarige Libanese man die veroordeeld is voor het doodschieten van een chassidische joodse student en het verwonden van veertien andere studenten vorig jaar maart op Brooklyn Bridge, heeft 141 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Rashid Baz werd vorige maand al veroordeeld wegens de moord op Aaron Halberstamm (16) en poging tot moord op de anderen die in een bestelbus over de brug reden.

Tijdens het proces zeiden getuigen namens de verdediging, onder wie een psychiater, dat Baz snel geagiteerd raakte door de gebeurtenissen in het Midden-Oosten en dat de moord op ten minste 30 moslims in een moskee in Hebron door een joodse kolonist hem mogelijk tot de aanslag heeft aangezet. Die aanslag had vijf dagen eerder plaats. Baz zelf, die met een automatisch wapen schoot, beweerde dat hij zich bedreigd had gevoeld. (Reuter, AP)