Shell: kunststoffabriek in Engeland

Shell is begonnen met de bouw van een kunststoffabriek in Carrington, vlakbij Manchester. De vestiging, gebouwd door Shell Chemicals UK, krijgt een capaciteit van 20.000 ton per jaar. Het te vervaardigen kunstofprodukt, carilon, komt in de tweede helft van volgend jaar in Europa, Japan en Noord-Amerika op de markt.

Shell omschrijft het produkt als een polymeer, een etp (engineering thermoplastic). Dat is een plastic dat bij verwarming zacht wordt. Volgens Shell is het produkt bestemd voor de auto- en elektronika-industrie. Andere bestaande technische kunststoffen zijn bijvoorbeeld nylon, polyester en polyvinylideenfluroide. Eindprodukten van deze stof komen tot stand via spuitgieten en extrusieprocessen. De kunststof is volgens Shell bestendig tegen hoge temperaturen (120 graden) en is bestand tegen (auto)brandstoffen en vele chemicaliën.