Echte en onechte Rembrandts in Metropolitan

NEW YORK, 11 JAN. Het Metropolitan Museum of Art in New York viert dit jaar zijn 125-jarig jubileum met twee exposities met echte schilderijen van Rembrandt en Goya en ten onrechte aan deze meesters toegeschreven werken. Op de twee tentoonstellingen worden werken uit de eigen collectie getoond, die de grootste buiten Europa van de twee meesters is. Ongeveer 40 doeken, waaronder 25 die volgens het Rembrandt Research Project abusievelijk aan Rembrandt zijn toegeschreven, worden van 10 oktober tot 31 december getoond in het kader van de expositie 'Rembrandt/Niet Rembrandt'. De aan Goya gewijde expositie (van 19 september tot 31 december) omvat 300 schilderijen en etsen waaronder, voor het eerst in hun geheel, de cycli Het Stierenvechten en de Verschrikkingen van de oorlog. (ANP)