Ahrend rondt acquisities af

Kantoorinrichter Ahrend Groep heeft de eind november aangekondigde overname van de Duitse distributeur van kantoormeubelen en -artikelen Gwinner und Ulrich afgerond. De Duitse onderneming, die zich (met een hoofdkantoor in München) in het midden en zuiden van Duitsland toelegt op de verkoop van kantoorinrichtingen en kantoorbenodigdheden, maakt vanaf 1 januari deel uit van Ahrend. Gwinner und Ulrich telt ruim 300 werknemers en behaalde volgens Ahrend in 1994 een omzet van 120 miljoen gulden. Het bedrijf kent in tegenstelling tot Ahrend geen eigen produktie.

Gwinner & Ulrich was de laatste jaren verliesgevend en werd volgens directeur Koenders van Ahrend slecht geleid. Nadat een aantal Duitse banken dreigden de kredietverlening te staken en bij eigenaar en oprichter E. Gwinner werd aangedrongen het bedrijf te verkopen, werd een interim-manager aangesteld die orde op zaken stelde. Zo werd het personeelsbestand met ruim 100 werknemers gereduceerd.

Over de voor het Duitse bedrijf betaalde overnameprijs, die uit eigen middelen is voldaan, is geen informatie verstrekt.

Ook heeft Ahrend bekend gemaakt dat de nog niet in zijn bezit zijnde aandelen (50 procent) van Samko Office Supplies in België zijn verworven zodat dit een 100 procent dochter is geworden.