Overheid en bedrijven kopen samen zakenreizen

DEN HAAG, 7 JAN. De reisorganisaties van de overheid en de multinationals Philips en Shell gaan gezamenlijk rechtstreeks inkopen bij hotelketens en vliegtuigmaatschappijen. De samenwerking wordt mogelijk nog deze maand officieel beklonken. Dit heeft een woordvoerder van Government Travel, het reisbureau van de overheid, gisteren bevestigd.

Het samenwerkingsverband is bedoeld om flinke kortingen en betere voorwaarden af te dwingen bij hotels en vliegtuigmaatschappijen. De nieuwe inkoopvereniging hoopt dat ook andere grote bedrijven in ons land zich zullen aansluiten, omdat men dan nog sterker staat tegenover de leveranciers. De twintig grootste bedrijven in Nederland komen hiervoor in aanmerking, aldus de woordvoerder. Als het ooit zo ver komt, dan zou de nieuwe groep 50 tot 60 procent van de zakenreismarkt in Nederland omvatten.

Wat betreft hotels kunnen volgens de woordvoerder van Government Travel in de nieuwe opzet kortingen van 10 procent en meer worden bedongen. (ANP)