Larive koopt adviesdochter ING Rusland

ZEIST, 5 JAN. Het adviesbureau Larive Holland heeft Van ING Bank de dochtermaatschappij Ewic West overgenomen, een bedrijf dat zich bezighoudt met de begeleiding van ondernemingen in de voormalige Sovjet-Unie.

Dat hebben beide ondernemingen bekend gemaakt.

Larive is gespecialiseerd in bedrijfsontwikkelingsprojecten in Azië en Centraal- en Oost-Europa. Sinds 1992 heeft Ewic West een groot aantal privatiseringprojecten uitgevoerd, voornamelijk in opdracht van de Oost-Europa Bank en de Europese Unie. De twee ondernemingen gaan onder de naam Ewic/Larive Russia verder. Binnenkort zullen kantoren worden geopend in Moermansk, Sint Petersburg en Novosibirsk. Met de toetreding van Ewic West beschikt de Larive Groep over vestigingen in acht landen (Tsjechië, Slowakije, Polen, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Slovenië en Rusland).

Voor vooral grote en middelgrote Nederlandse industriële ondernemingen worden projecten uitgevoerd. Ewic West heeft onder meer in Moermansk veilingen helpen privatiseren en in Minsk (Wit-Rusland) een strategie ontwikkeld voor privatisering van het openbaar vervoer. In opdracht van de Oost-Europa Bank en Wereldbank wordt thans in Moermansk en Kiev gewerkt.

Ewic West was een onderdeel van de consultancy-dochter Facs van ING. De bank concentreert zich verder op grootschaliger projecten en op de financiële sector in Rusland. (ANP)