KLM wacht met multimedia

De KLM ambieert, wat de interactieve multimedia in de lucht betreft, geen voortrekkersrol. Wel is sinds de opheffing van de eerste klasse afgelopen maart in alle lange afstandstoestellen een personal video geïnstalleerd in elke business-class-stoel. De luchtreiziger kan kiezen uit zeven kanalen.

Verder worden alle lange afstandstoestellen van de KLM de komende zomer uitgerust met satelliettelefoon. Elke business-stoel krijgt er één maar de economy class moet het doen met vijf à negen wandapparaten. De reiziger kan alleen bellen, niet gebeld worden. Goedkoop is zo'n per credit card af te handelen luchttelefoontje overigens niet: 5 dollar voor een aansluiting en daarna nog 9 dollar per minuut. “Alles mogelijkheden tot gebruik van multi media die zich aandienen, bekijken wij serieus”, verzekert een KLM-zegsman, “maar vastomlijnde plannen hebben wij verder niet.”