Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

VANDAAG

Met ingang van deze week publiceert NRC Handelsblad een wekelijkse tabel met afgiftenrijzen van een aantal nietbeursgenoteerde beleggingsfondsen. Deze tabel is een selectie uit het grote en nog steeds groeiende aantal fondsen in deze categorie. Aan de tabel 'Indices Amsterdam en buitenlandse beurzen' worden toegevoegd de indices van de beurzen van Johannesburg, Milaan, Stockholm en Toronto alsmede de Amerikaanse Nasdaq Composite InAan de tabel 'Valutakoersen' in onze zaterdagkrant worden de Australische, Nieuw-Zeelandse en Canadese dollar toegevoegd. Wij vertrouwen met deze aanvullingen tegemoet te komen aan de wens van vele lezers. De redactie. Uitgaven technologie slecht benut De uitgaven voor technologiebeleid in Nederland blijven achter bij die in andere landen. De kennis is er wel, maar wordt slecht benut. En het beschikbare geld wordt net zolang verkaveld tot het nergens meer effect heeft. Pagina 19 Topman J.P. Morgan trekt ten strijde De meest illustere onder de Amerikaanse banken, J.P. Morgan, krijgt als nieuwe topman de jonge en strijdbare Sandy Warner. In Brussel trok hij van leer tegen Moody's kredietbeoordeling die Morgans triple A-rating in gevaar brengt. Pagina 18 Miljardair eist schatkist van Chrysler Grootaandeelhouder van £hrysler, de Amerikaanse miljardair Kirk Kerkorian, wil Chrysler dwingen de goedgevulde schatkist uit te betalen aan aandeelhouders. Pagina 18 Brabantse boeren Zuidelijke landbouwbedrijven zijn een illusie armer: voor de fabriek voor verwerking tot korrels van dierlijke drijfmest, Promest in Helmond, is uitstel van betaling aangevraagd. Pagina 21 Schotse strop dreigt voor ING Bank Voor ING Bank dreigt een strop van tientallen miljoenen guldens door het plotselinge faillissement van de Schotse privé-kliniek Health Care International (HCI). Samen met vier andere banken stak ING bijna een kwart miljard in het project. Pagina 21 Damrak enthousiast na Wall Street In reactie op Wall Street klommen ook de koersen op het Damrak. Zelfs KNP BT kwam hoger uit ondanks een sombere voorspelling. Pagina 23