Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

De Wolf wegens enkelblessure niet in Oranje-selectie

zeist, u nov. John de Wolf heeft vanmiddag het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. Oranje bereidt zich in Noordwijk voor op het EK-kwalificatieduel van aanstaande woensdag tegen Tsjechië. De verdediger van Feyenoord kampt al twee maanden met een enkelblessure en kan niet voluit trainen. Bij zijn club speelde De Wolf de laatste twee duels met een verdoving. De Ajacied Patrick Kluivert is de enige debutant in de selectie van bondscoach Advocaat. De 18-jarige spits werd opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Dennis Bergkamp. Kluivert behoort tot de drie jongste, na-oorlogse internationals. Woensdag is hij 18 jaar en 139 dagen oud. Sinds 1945 waren alleen Gerald Vanenburg (18 jaar en 40 dagen) en de PSV'er Piet Giesen (18 jaar en 79 dagen) jonger als international. De zestien door Advocaat geselecteerde spelers zijn: Kluivert, Blind, Frank de Boer, Ronald de Boer, Reiziger, Van der Sar, Van Vossen (Ajax), De Goey, Witschge, De Wolf, Taument (Feyefioord), Numan, Valckx (PSV), Jonk (Inter Milaan), Roy (Nottingham Forest), Winter (Lazio Roma).