Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

PERSONALIA

Generaal-majoor P. Huysman (53) is per 1 januari 1995 benoemd tot chefstaf van de Reaction Forces Planning Staff van de NAVO. Hij volgt daar de Noorse luitenant-generaal Dagfinn Danielsen op. De Planning Staff valt rechtstreeks onder de geallieerde opperbevelhebber generaal George Joulwan en is gevestigd in het Belgische Bergen. Zij bereidt het optreden van de snel inzetbare eenheden van de NAVO voor. Vanaf april 1992 gaf Huysman leiding aan de staf van de divisie, die is gevestigd in het Duitse Rheindalen. Huysman was eerder

commandant van de 41 pantserbrigade in Seedorf en sous-chef operatiën van de landmachtstaf in Den Haag. M. Racké-Noordijk heeft de LOF-prijs voor de tijdschriftjournalistiek 1994 ontvangen. Zij schreef onder het pseudoniem Scheherazade meer dan veertig jaar een column in Libelle. Dit jaar moest zij de populaire rubriek om gezondheidsredenen beeindigen. Naast haar rubriek heeft Racké veel reportages voor Libelle geschreven. De jury schrijft dat Scheherazade bijna een halve eeuw een sieraad voor de tijdschriftjournalistiek is geweest. Het oordeel van de jury was unaniem. De prijs bestaat uit een legpenning en een bedrag van 25.000 gulden.