Dit is een artikel uit het NRC-archief

Onderwijs

Protest in Iran tegen Frankrijk

TEHERAN, 31 OKT. Meer dan duizend in chador, de alles verhullende islamitishe kledij, gehulde vrouwen hebben vandaag voor de Franse ambassade in de Iraanse hoofdstad Teheran gedemonstreerd om steun te betuigen aan schoolmeisjes in Frankrijk die de islamitische hoofddoek willen dragen en nu van hun school worden geweerd. Het betreft in totaal 25 islamitische meisjes, die het op 20 september in Frankrijk afgekondigde verbod om hoofddoeken te dragen, negeren. “Sta op, zuster, en zorg voor intrekking van het verbod op het dragen van een hoofddoek”, scandeerden de betogers in Teheran. Sinds enkele dagen komt in Iran een anti-Franse campagne op gang. De campagne heeft zonder twijfel mede te maken met het woensdag in Parijs beginnende proces tegen drie Iraniërs die worden beschuldigd van moord op de Iraanse ex-premier Chapur Bakhtiar. (AFP)