Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Moorden Algerije

algiers, 17 okt. In Algerije zijn gisteren een journalist en een fabrieksdirecteur vermoord, naar wordt aangenomen door moslimfundamentalisten. De journalist Tayeb Bouterfis (41) werd vlakbij zijn huis in Baraki, een zuidelijke voorstad van Algiers, doodgeschoten toen hij in zijn auto wilde stappen. De journalist werkte bij Chaïne 4, een actualiteitenzender gericht op het buitenland. Baraki ligt in de 'driehoek van de angst. de verpauperde voorsteden van Algiers waar de fundamentalist 11 veel aanhangers hebben. En Mohamed Maddi, de 44-jarige pr® 1 ' dent-directeur-generaal van ENAj gtntiaai vt*i» — ... Sucres, het staatssuikerbednj' van Algerije, werd gisterochtend vermoord aangetroffen in Kit" mis-Miliana, 100 kilometer te» westen van de hoofdstad Algi er * Maddi was een dag eerder onvoerd. (AFP, AP)