Nieuw commercieel station zendt overdag uit

HILVERSUM, 5 OKT. Over twee weken begint het Nederlandse commerciële televisiestation Euro 7 met uitzendingen. Euro 7 is opgezet door uitgeverij Keesing en de beleggersgroep PMT Holding. De omroep heeft een zendmachtiging gekregen voor de duur van tien jaar. Dat hebben de oprichters vandaag bekendgemaakt.

Euro 7 zal overdag uitzenden en programma's brengen over de thema's natuur en milieu, vrije tijd en educatie, spirituele zaken en religie. De eerste maanden zal Euro 7 aangekocht materiaal uitzenden, na 1 januari komt het ook met Nederlandse produkties. Het station begint met uitzendingen van twee tot vijf uur 's middags, in de loop van het jaar gaat het vanaf 7 uur 's morgens uitzenden.

De oprichters hebben met de kabelexploitanten een overeenkomst gesloten voor het doorgeven van het satellietsignaal van Euro 7. Per abonnee betaalt de omroep 15 cent. Euro 7 verwacht tegen het einde van jaar door 2,3 miljoen huishoudens te kunnen worden ontvangen.

Volgens de oprichters is 60 procent van de Nederlanders overdag thuis, dat zijn vier miljoen mensen. Het bestaande tv-aanbod overdag laat volgens hen ruimte voor nieuwe initiatieven.

Directeur van Euro 7 is Hans Andriessen, afkomstig van Nedlloyd. Andriessen was daar onder meer lid van de hoofddirectie. De programma-directeur van Euro 7 is Ben Wamelink, afkomstig van de KRO waar hij onder andere directeur radio was.