Van dood kleuter verdachte jongen langer in voorarrest

MAASTRICHT, 30 SEPT. Voor de derde keer heeft de Maastrichtse kinderrechter gisteren de voorlopige hechtenis van een 13-jarige jongen met dertig dagen verlengd. Dit heeft de advocaat van de jongen, G. Linders, meegedeeld. De jongen wordt verantwoordelijk geacht voor de dood van een vijfjarige kleuter uit Echt. Het is de laatste keer dat de voorlopige hechtenis mocht worden verlengd.

De kleuter werd op 22 juli in het recreatiebad Hommelheide in Susteren bewusteloos uit het water gehaald. Hij overleed de volgende dag in het ziekenhuis.

Tegenover de kinderrechter verklaarde de 13-jarige jongen dat hij bij het zwemmen ruzie had gemaakt met de kleuter en hem met het hoofd onder water had gehouden. Hij kende het kind niet.

De jongen verblijft in een huis van bewaring voor minderjarigen. Volgens zijn raadsman doet hij aan sport en gaat hij naar school. De jongen wordt nog steeds psychiatrisch onderzocht. Linders verwacht de uitslag van het onderzoek over twee weken.