Ontmoeting Hussein-Rabin

AMMAN, 30 SEPT. De Jordaanse koning Hussein en de Israelische premier Yitzhak Rabin hebben gisteren een onverwachte ontmoeting gehouden, bedoeld om hun twee landen nader tot elkaar te brengen. Maar de twee leiders slaagden er niet in een doorbraak te bereiken in de vredesonderhandelingen tussen Israel en Jordanië. De ontmoeting had plaats in het paleis van koning Hussein, in Aqaba aan de Rode Zee, en werd van tevoren door de Israeliërs omschreven als “een belangrijke aanzet” voor de gesprekken van aanstaande maandag in Washington. De Israelische minister van buitenlandse zaken, Shimon Peres, en kroonprins Hassan van Jordanië zullen elkaar daar ontmoeten op uitnodiging van de Amerikaanse president Clinton. Israel en Jordanië tekenden op 25 juli een vredesverklaring, die voorlopig een einde maakte aan een 46-jarige staat van oorlog. Belangrijke struikelblokken op weg naar een definitief vredesverdrag zijn nu de waterverdeling tussen de twee landen en de vaststelling van de onderlinge grenzen. (AP, Reuter)