Octrooistrijd gaat om alle wegwerpluiers van Mölnlycke

DEN HAAG, 30 SEPT. De octrooistrijd tussen Procter & Gamble en Mölnlycke over het ademend vermogen van Mölnlyckes luierbroekjes gaat wel degelijk over de toepassing van opstaande lekranden. Ook blijkt het conflict zich uit te strekken tot de gewone Libero-wegwerpluiers en het incontinentiemateriaal van Mölnlycke. Procter eist een verkoopverbod in Nederland van alle luierprodukten van Mölnlycke waarin dat opstaande lekrandje is te vinden.

Mölnlycke/UCM voerden het verweer over een breed front. Gisteren is een nietigheidsdagvaarding uitgebracht die de geldigheid van het (vermeend) geschonden octrooi betwist. Bij het nieuwheidsonderzoek voorafgaande aan de verlening van het Europese octrooi zou literatuur over het hoofd zijn gezien. Oudere octrooien zouden de Procter-vinding zijn prioriteit ontnemen.

Ook betwistte men het spoedeisend belang van de zaak. De aangevallen lekranden komen al jaren voor in Libero-luiers en zijn wel onderdeel geweest van onderhandelingen tussen Procter en Mölnlycke maar hebben ooit eerder tot juridische stappen geleid. De uitspraak is op 7 oktober.