Moorden in Baku

BAKU, 30 SEPT. In de Azerbajdzjaanse hoofdstad Baku zijn de politie, het leger en de veiligheidsdiensten in staat van paraatheid gebracht na twee politieke moorden. Ongeïdentificeerde daders schoten gisteravond de vice-voorzitter van het Azerbajdzjaanse parlement, Afijaddin Jalilov, dood. Zijn auto werd aangevallen en met automatische wapens beschoten. Jalilov, een nauwe medewerker van president Aliyev, stierf een uur later in het ziekenhuis. De chauffeur van de auto werd eveneens vermoord.

Enkele uren later werd de chef van president Aliyevs veiligheidsdienst, Samsi Ragimov, in Baku op straat doodgeschoten. Ook in dit geval ontkwamen de daders. Volgens de voorzitter van het parlement, Guliyev, zijn de moorden het werk van “verraders” die het land willen destabiliseren. (Reuter)