Jongen moet in vijf weken weg uit ouderlijk huis

ALKMAAR, 30 SEPT. Een 18-jarige jongen uit Bovenkarspel moet binnen vijf weken de woning van zijn ouders verlaten. Hij moet de sleutels inleveren en mag het huis niet meer betreden zonder hun toestemming. Dat heeft de fungerend president van de Alkmaarse rechtbank, N. Out, gisteren bepaald. De ouders hadden de president in kort geding gevraagd hun zoon het huis uit te laten zetten, omdat zijn gewelddadige gedrag hen noopte te vluchten en bij kennissen onder te duiken. Volgens de president erkennen beide partijen dat de spanningen zó hoog zijn opgelopen, dat gezamenlijk in één huis verblijven niet meer mogelijk is. Volgens de ouders is hun inwonende zoon sinds 1993 gaandeweg volkomen onhandelbaar geworden. Indien hij na vijf weken de woning niet vrijwillig heeft verlaten, zijn de ouders gerechtigd de politie in te schakelen voor een uitzetting.