Gist-Brocades doet Noordamerikaanse gistactiviteiten weg

Koninklijke Gist-Brocades heeft met het Canadese gistbedrijf Lallemand Inc een principe-overeenkomst gesloten voor de overname door Lallemand van de op de bakkerij gerichte activiteiten van Gist-Brocades Food Ingredients Inc in Noord-Amerika. De sterke concurrentie op de Noordamerikaanse markt heeft geleid tot deze stap.

Het is de bedoeling dat Lallemand alle verkoop- en distributieactiviteiten, technische ondersteuning en de gistfabriek in Bakersfield (Californië) overneemt. De gistfabriek in Old Brigde (New Jersey) vormt geen onderdeel van de transactie en “blijft tijdelijk tot Gist-Brocades behoren”, hoofdzakelijk om Lallmand van droge gist te voorzien.

De transactie zal geen invloed hebben op de winstverwachting van Gist-Brocades over 1994. Wel zal de overeenkomst een positief effect hebben op de winst- en verliesrekening over 1995.