Geldboetes voor 'melige' kadetten

ARNHEM, 30 SEPT. De militaire rechtbank in Arnhem heeft vijf ex-kadetten van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda geldboetes van 300 gulden elk opgelegd, omdat zij naakt “een losbandige sfeer hebben bewerkstelligd” op een slaapzaal in december vorig jaar. De kadetten zijn inmiddels van de academie verwijderd en ontslagen uit het leger. Tegen hen was 150 gulden boete geeïst. De ex-kadetten paradeerden, op de laatste avond van een oefening in Duitsland, met ontbloot onderlichaam over de slaapzaal. Daar lagen ook vier vrouwelijke collega's. Twee van de vier vrouwen deden aangifte van de gebeurtenissen, omdat zij zich bedreigd voelden. De andere twee vrouwen vinden de zaak nogal overdreven, zo lieten zij tijdens de rechtszitting weten. De militaire rechtbank rekent het de vijf mannen aan dat de vrouwen tegen hun wil getuige moesten zijn van hun “melige onderbroekenlol”, zoals de ex-kadetten het zelf noemden.