B en W Amsterdam wijzen officiële tippelzone aan

AMSTERDAM, 30 SEPT. B en W van Amsterdam wil een officiële tippelzone aan de Theemsweg. Wanneer de gemeenteraad met dit voorstel akkoord gaat kan de tippelzone op 1 januari 1996 in gebruik genomen worden. Dat heeft de gemeente vanochtend bekend gemaakt. Met het officieel aanwijzen van de Theemsweg als tippelzone, is de tippelprostitutie in de rest van de stad niet meer toegestaan.

Tot nu toe gedoogde de gemeente tippelprostitutie aan de De Ruijterkade achter het centraal station. De prostituees werkten daar onbeschermd en werden vaak mishandeld. Het Mirjamhuis aan de overkant van de kade zorgde voor de opvang van de meestal aan heroïne verslaafde prostituées. Maar eind oktober moet het Mirjamhuis sluiten omdat de NS de sporen gaan uitbreiden.

Amsterdam was de enige van de vier grote steden die geen tippel-gedoogzone had. Het gemeentebestuur heeft lang geaarzeld omdat met het tippelen onvermijdelijk ook het gebruik van harddugs wordt toegelaten.