Aegon verkoopt Brits schadebedrijf

Aegon stapt uit de Britse gespecialiseerde schadeverzekeraar Aegon Insurance Company (UK) die werkzaam is in een specialistische markt met hoge risico's. Koper is de Britse Independent Group uit Londen, de houdstermaatschappij van Independent Insurance Company, een Britse schadeverzekeraarr die sinds november vorig jaar aan de Londense beurs is genoteerd.

Bij Independent werken 900 mensen in 14 kantoren in het Verenigd Kanminkrijk. De premieomvang in 1993 bedroeg 216 miljoen pond (580 miljoen gulden). Aegon Uk heeft een premie-inkomen van 237 miljoen pond (647 miljoen gulden) en verzekert tegen onder meer lucht- en scheepvaartrisico's en aansprakelijkheidsprocedures. De marktomstandigheden voor verzekeraars van “grote rampen” waren de afgelopen jaren niet best. Een opeenstapeling van rampen leidde tot hoge verliezen op portefeuilles van verzekeraars.

Na de transactie met Independent werkt Aegon nog wel de bestaande contracten af. Een groep van 34 medewerkers blijft de lopende verplichtingen verzorgen. Deze contracten zijn overigens winstgevend, zo meldt Aegon. Het hoofdkantoor in Edenbridge (Kent) is meeverkocht. Independent neemt eveneens de huur van de vijf bijkantoren over. Volgens Aegon heeft de transactie “geen invloed” op het eigenconcernresultaat.