AC Milan mogelijk zwaar gestraft

WENEN, 30 SEPT. De Europese voetbalbond sluit geen enkele straf voor AC Milan uit. Dat liet een UEFA-woordvoerder gisteren weten, daags na het 'flesincident' in de wedstrijd tussen Milan en Salzburg (3-0) in de Champions League-groep waarin ook Ajax uitkomt.

Italiaanse kranten meldden vanmorgen dat de Zweedse scheidsrechter Sundell heeft gezien dat de Oostenrijkse doelman Konrad werd geraakt door een plastic fles die vanaf de tribunes werd gegooid. Sundell heeft dat ook aan de UEFA gerapporteerd. Milans advocaat Cantamessa blijft optimistisch. “Volgens de reglementen kan een echt zware straf pas worden opgelegd als Salzburg de geblesseerde speler niet meer had kunnen wisselen. Dat was niet het geval.”

De UEFA kan besluiten het duel over te laten spelen. In het ergste geval kan echter het resultaat ook worden omgedraaid waardoor de titelverdediger met 3-0 zou verliezen. De tuchtcommissie neemt donderdag het protest van Salzburg in behandeling.