Vaderlandse cultuur in Spanje

AMSTERDAM, 29 SEPT. De kunst en cultuur uit Nederland staan de komende maanden centraal tijdens het 11de Festival de Otoño in Madrid. Het Spaanse herfstfestival besteedt elk jaar aandacht aan een Europees en Zuid-Amerikaans land. Vorig jaar waren dat Frankrijk en Venezuela. Nu gaat het om Nederland en Cuba. Vanaf eind september tot november zijn er Nederlandse dans-, toneel-, theater- en muziekvoorstellingen. Half oktober start een Nederlandse filmweek met onder meer De Aanslag en De Illusionist. De films krijgen Spaanse ondertiteling. Gelijktijdig met het festival is in het Museo Thyssen Bornemisza een tentoonstelling van zeventiendeeeuwse Nederlandse landschapsschilderijen te zien. Koningin Beatrix en prins Claus en de Spaanse koning Juan Carlos I en koningin Sophia zullen op 10 oktober de opening van de tentoonstelling bijwonen.