Lagere uitkomsten Koppelpoort

Koppelpoort Holding, leverancier en verhuurder van grondverzetmachines, transportmaterieel en persluchtapparatuur, heeft in de eerste helft van dit jaar een netto resultaat geboekt van ruim vijf ton vergeleken met 1,8 miljoen gulden in dezelfe periode van 1993. Er waren dit jaar financiële baten van 110.000 gulden en buitengwone lasten van 198.000 gulden. Het eerste semester van 1993 zorgde voor een belastingvrije buitengewone bate van bijna negen ton.

Het bedrijf denkt dat het resultaat in de tweede helft van het jaar zal verbeteren.

De omzet nam met bijna 12 procent tot 29 miljoen gulden. Door aanloopkosten van nieuwe activiteiten, déconfitures van enkele klanten en door de achteruitgang in de winstbijdrage van de verhuur zakte het bedrijfsresultaat van 632.000 tot 601.000 gulden. Met O&K Orenstein & Koppel in Dortmund zijn besprekingen gaande over de overname van diens Belgische verkoopmaatschappij in Leuven door Koppelpoort. Overeenstemming wordt nog dit jaar verwacht.