Feyenoord zonder Bosz en Refos tegen Zalgiris

ROTTERDAM, 29 SEPT. Peter Bosz en Errol Refos zijn verdwenen uit de aanvankelijk uit achttien spelers bestaande selectie van Feyenoord. Die verzamelde zich gisteren in Nieuwerkerk aan den IJssel ter voorbereiding op het Europa-Cupduel tegen Zalgiris Vilnius, dat vanavond wordt gespeeld. Witschge en Heus zijn teruggekeerd bij de groep van zestien. De twee ontbraken bij de laatste twee competitieduels tegen Heerenveen en Willem II omdat ze griep hadden.

Volgens coach Van Hanegem heeft het vertrek van Bosz een tactische achtergrond. De middenvelder is gewoonlijk een vaste kracht en toonde zich gisteren onaangenaam verrast door de beslissing van Van Hanegem.

Feyenoord zal de bekerwedstrijd tegen Groningen, volgende week woensdag, toch in Groningen moeten spelen. Burgemeester Ouwerkerk gaf gisteren alsnog toestemming voor de ontmoeting in het Oosterpark, op een voor alle partijen aanvaardbaar tijdstip (17.00 uur). Dinsdagavond laat had de KNVB nog besloten het duel te verplaatsen naar het veld van Sparta in Rotterdam.