Bridgers herstellen zich bij WK paren

ALBUQUERQUE, 29 SEPT. Na het slechte begin van de halve finales hebben de Nederlandse bridgers zich bij het WK in het Amerikaanse Albuquerque goed hersteld. In de open categorie slaagden drie teams erin zich te plaatsen voor de finale. Bij de vrouwen is Nederland eveneens met drie teams in de eindstrijd vertegenwoordigd.

Vooral Van Cleef en Jansma, die na een rampzalige 39 procent in de eerste zitting als 180ste paar vrijwel onderaan de ranglijst eindigden, maakten een indrukwekkende come back. Via een slotserie van 58 procent eindigde het tweetal als 44ste.

De Nederlandse veteranen, Bob en Cees Kaiser, wonnen de wereldtitel voor spelers ouder dan 55 jaar in een team met Oostenrijk en Israel. In de laatste wedstrijd versloegen ze met grote cijfers een sterke Amerikaans equipe bestaande uit louter ex-wereldkampioenen. De Rosenblum Cup (WK open viertallen) is gewonnen door een Amerikaans team (Deutsch-Rosenberg, Martel-Stansby en Bates-Kasle) dat in de finale Polen (Otvosi-Borewicz, Lasocki-Gawrys en Zmudzinski-Balicki) versloeg met 141 tegen 110 wedstrijdpunten.